Opleiding van (toekomstige) redders

Reddingsbrigade Zaanstad geeft de erkende opleidingen van Reddingsbrigade Nederland. Deze zijn Internationaal erkend door de Internationale Life Saving Federation. Nadat iemand zijn opleiding tot  Lifeguard heeft behaald kan hij zich o.a. specialiseren tot Reddingsbrigadechauffeur en/of Lifeguard Schipper. 

Junior Redder 1 t/m 4
Tijdens deze opleidingen gaat er vooral om, om jezelf te leren redden.

Zwemmend Redder 1 t/m 4
Nu je jezelf goed weet te redden wordt het tijd om te leren anderen te redden, zoals bijvoorbeeld je vriendje of vriendinnetje. Voor het redden van anderen wordt er gebruik gemaakt van o.a. Hulp- en reddingsmiddelen.

Life Saver 1 t/m 3
De Life Saver wordt opgeleid om zelfstandig een verantwoorde redding uit te kunnen voeren. Hierbij maakt de Life Saver zelf de inschatting om dit droog of nat te doen en welke hulp- en reddingsmiddelen hierbij gebruikt worden.

(Junior) Lifeguard
Naast de opleidingen in het zwembad kan je als lid van de reddingsbrigade vanaf  je 15e jaar beginnen met het behalen van (junior) lifeguard diploma’s.  Deze opleidingen zijn verdeeld in drie richtingen: Pool (zwembad), Open water en Beach (strand). Deze diploma’s leiden op tot toezichthoudende en hulpverlenende taken langs de kust, open water en het zwembad.